2016

Har du profilen vi ser etter?

I 2016 var LinkedIn et viktig moment. Vi oppfordret alle studenter om å komme seg på LinkedIn!

Og var de der allerede, skulle de få gode tips underveis om hvordan de kunne forbedre profilen sin. Poenget var og er å bli sett og komme opp på søk.

Kandidatene måtte ta en test med åtte oppgaver, basert på forskjellige lederegenskaper. Etter hvert steg ble man sendt videre til en oppgave om LinkedIn, en av de viktigste kanalene for å markedsføre seg og få innsikt i jobbmarkedet. LinkedIn-profilen ble styrket ved å gjennomføre oppgavene, noe som gjorde og gjør søkeren mer aktuell for fremtidige arbeidsgivere.

Målet med testen var å finne de 500 beste kandidatene basert på poeng fra testen, verv og oppdatert LinkedIn-profil.

Årets konsernsjef ble Nina Heir, NTNU

Konsernsjefen 2016


2015

Er du en leder?

Årets råeste sommerjobb, fra student til konsernsjef med 100 000 kr i lønn.

Kampanjen ble lansert via sosiale medier og deltakernes lederegenskaper ble testet via appen "Ledertesten". Samme utforming som i 2014, men med nye utfordringer og kun én plattform. Deltakerne måtte søke via sin LinkedIn-profil.
Konsernsjefvikaren hadde også mulighet til å bli Global CEO for Adecco Group i Zürich i september 2015 – en solid erfaring for en student. Ayumi fra Japan trakk det lengste strået.

Sammen med score fra appen, verv og god LinkedIn-profil ble årets konsernsjefvikar annonsert.

Årets konsernsjef ble: Amalie Holt, NTNU

Konsernsjefen 2015


2014

Er du en leder?

Kampanjen ble lansert via "Ledertesten", en app der studentene fikk prøve seg på en virkelighetsnær 3 dagerstest som konsernsjef. Man måtte søke igjennom konsernsjefen.no med CV eller LinkedIn.
Kampanjen spredde seg fort på Youtube med filmen "Mange baller i luften". Sammen med score fra appen, verv og CV ble konsernsjefvikaren annonsert.

Årets konsernsjef ble: Dunja Matavonic, NTNU

Konsernsjefen 2014


2013

Hodejegeren 2013

Som hodejeger vurderte vi kandidatene fortløpende i hele søknadsperioden. Ved å vise til en profil med en god CV og søknad, relevante bidrag og gode resultater i kunnskapsdueller, kunne man til enhver tid styrke sitt kandidatur.

Årets konsernsjef ble: Assad Abbas, BI Oslo

Konsernsjefen 2013


2012

Konsernsjefen 2012

En web-basert test, hvor deltakerne fikk prøve seg som en virtuell konsernsjef.

Årets konsernsjef ble: Børge Nyborg, Copenhagen Business School

Konsernsjefen 2012


2011

Konsernsjefen 2011

En web-basert test, hvor deltakerne fikk prøve seg som en virtuell konsernsjef. Mange ulike oppgaver basert på videosnutter.

Årets konsernsjef ble: Kine Alm Stirler, Høyskolen i Oslo

Konsernsjefen 2011