Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

Kokk

Kokker lager mat og gjør den klar for servering. På mindre kjøkken kan kokken ha ansvar for å utarbeide menyer, foreta innkjøp og velge ut råvarer. Som kokk må du ha lidenskap for mat. Du må ha fokus på bærekraft og god råvareutnyttelse, samt gjerne plantebasert kost. En kokk må følge gode hygienerutiner og ha kjennskap om allergier. Du må kunne jobbe selvstendig, men du må også kunne samarbeide godt med andre.

Hva gjør en kokk?

Mange baller i luften

Utover å tilberede varm og kald mat har kokken ofte ansvar for planlegging og innkjøp av råvarer. Kokken kan også være ansvarlig for alt fra renhold og oppvask til koordinering av arbeidet mellom de ansatte. På mindre kjøkken er kokken ofte med på å sette opp menyen. På større kjøkken kan det være flere avdelinger og arbeidsoppgavene kan være fordelt mellom kokker og assistenter. En kokk har mange baller i luften og det er derfor viktig å kunne håndtere flere oppgaver samtidig.

Hvilken lønn får en kokk

Hva du tjener som kokk er avhengig av ansiennitet og erfaring. Lønnen for kokker kan variere ut fra hvor du jobber og om du har fagbrev. De som jobber på gatekjøkken eller kafé kan ha litt lavere lønn enn sjefskokker og restaurantsjefer som ofte har jobber innen hotell- og restaurantbransjen.

Hvilken utdanning har en kokk?

Et ofte stilt spørsmål er hvordan man kan bli kokk. For å bli kokk går du først to år på skole. Du går det første året på Vg1 Restaurant og matfag og fortsetter på Vg2 Kokk- og servitørfag. Etterpå må man være lærling i en bedrift i to år. Til sammen tar utdannelsen fire år. Etter endt utdannelse får du fagbrev som kokk.
Det er også mulig å bli kokk i voksen alder uten videregående opplæring. Har du mer enn fem års relevant yrkeserfaring i kokkfaget og du består en teoretisk prøve kan du få fagbrev som kokk. Innenfor kokkefaget kan du videreutdanne deg innen hotell- eller reiselivsledelse. Du kan også ta mesterbrev i kokkefaget.

Vi kan hjelpe deg

Uansett om du er student, nyutdannet eller har en lang karriere bak deg vil vi kunne hjelpe deg. Ta en titt på våre ledige stillinger, Kanskje du finner din neste utfordring allerede i dag?

FINN NESTE JOBB!

Hvor jobber en kokk?

Som kokk jobber du i servicenæringen. Det kan være arbeid i kantiner, på restauranter, innen dagligvare, hoteller eller i næringsmiddelindustrien. Kokkene jobber også på båter innenfor skipsfart, de jobber offshore og for store offentlige institusjoner som for eksempel sykehus.

Sjekkliste for rollen

  • Like å jobbe med mennesker
  • Håndtere stress
  • Håndtere nye situasjoner på en positiv måte
  • Være endringsvillig og tilpassingsdyktig
  • Selvstendig og samarbeidsvillig
  • Interesse for mat
  • Kunnskap om råvarer og behandling av disse
  • Kjennskap til regelverk innenfor IK mat, hygienekrav og HMS
  • Relevant fagbrev

Har din bedrift behov for personale?

Adecco er ett av verdens største rekrutterings- og bemanningsbyrå. Ingen personalbehov er for lite eller for stort til at vi skal kunne hjelpe akkurat deg. Med over 30 års erfaring i bransjen kan du være trygg på at vi vet hva vi driver med. Vi matcher rett person til rett oppdrag!

Rekrutter en kokk

Har du behov for å rekruttere nytt personale? Å finne rett person til rett plass kan være en utfordring. Hos Adecco hjelper vi flere ledende arbeidsgivere i bransjen med å gjøre hele eller deler av rekrutteringen. La oss hjelpe deg også.

LES MER OM REKRUTTERING

Lei inn en kokk

Uventede arbeidstopper kan komme plutselig. Da kan det være behagelig å ha en HR-partner som hjelper til med dine personalbehov. Vi har flere kvalifiserte kokker som kan hoppe inn på kort varsel. La Adecco ta seg av alt det administrative arbeidet slik at du kan fokusere på din kjernevirksomhet.

LES MER OM BEMANNING

Kontaktskjema

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

1. Välj yrkesroll


2. Välj antal medarbetare

Rekrytering

Totalt: 0 kr - 0 kr


Bemanning

Timpris: 0 kr - 0 kr / timme

Månadspris: * 0 kr - 0 kr / månad


Prisintervallet tar hänsyn till kandidatens kompetensnivå och regionala prisskillnader.

* Månadspriset baseras på 40 timmar/vecka. Alla priser är exkl. moms.

Behøver du personell?

Vi kontakter deg innen 2 timer *

Ditt behov:


*Gjelder hverdager 8.00-17.00, deretter senest kl 10.00 neste virkedag. Ved å sende inn skjemaet bekrefter jeg å ha lest og forstått personvernerklæringen.

GDPR Vilkår

Gjennom å fylle ut kontaktskjema bekrefter du å ha lest og forstått vår personvernerklæring.

Gjelder din henvendelse et ønske om å få tilgang til, korrigert eller slettet eventuelle personopplysninger vi oppbevarer, ta kontakt med oss på privacy@adecco.no
Tilbake

Takk for din interesse!

En representant fra Adecco vil kontakte deg innen kort tid!

Copyright © Adecco Norge