Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

Er du fattig student? Her finner du deltidsjobbene

For de fleste studenter i Norge er ikke deltidsjobb et ekstra gode for å kunne unne seg en øl på studentpuben, men en nødvendighet for å kunne betale husleien. Det er ofte høy konkurranse om jobbene, og mange søkere om beinet. Det kan være lurt å forsøke å finne deltidsjobben andre steder enn bare finn.no. Les videre for å lære våre tips om hvor du kan finne den beste deltidsjobben for deg.

Hvorfor er det rett tidspunkt å søke etter deltidsjobb nå?

Dette er en veldig god tid å søke deltidsjobb. Arbeidsledigheten i landet er lav, og det er stor konkurranse om kandidatene. Gjennom pandemien var det mange bedrifter som mistet verdifulle ansatte, og det er dermed fortsatt mange ledige jobber. Det gjelder ulike bransjer og bedrifter, inkludert skoler og barnehager, serveringssteder og innen industri. Det betyr at det åpner seg ekstra mange muligheter for deg som student til å prøve deg i en ny jobb!

Tenk utenfor boksen

Det er mange muligheter for studenter som ønsker seg deltidsjobb i mange bransjer. Hvis du har lyst til å jobbe i kundeservice, er områder som opplever vekst blant annet bank og strøm. Her kan det være lurt å sende en åpen søknad. Det er også evig behov i barnehager og skoler over hele landet.

Mange tror de må ha studert eller jobbet med et felt fra før for å kunne jobbe i det. Men som deltidsarbeider trenger du ikke alltid å ha erfaring for å lande jobb. Mange arbeidsgivere er mer opptatt av potensialet ditt enn erfaringen din, og vil gjerne høre om dine interesser og mål.

Tenk også på hvordan erfaringer kan overføres mellom bransjer. Om du har jobbet som servitør tidligere, er den menneskeerfaringen gull verdt i kundeservice! Og om du har jobbet på lager eller med logistikk har du kanskje utviklet organisatoriske evner som kommer godt med på en litt kaotisk barneskole?

Finn deltidsjobb på sosiale medier

Det er som kjent mange søkere på Finn.no. Det betyr ikke at du må finne deltidsjobben i rubrikkannonser i lokalavisen (selv om det også kan være et sted å lete!). Mange bedrifter tar seg ikke råd til Finn, men annonserer heller direkte i sosiale medier.

På Facebook fins det hundrevis av grupper for å dele ledige stillinger innen de fleste bransjer. Hvis du for eksempel studerer markedsføring, kan du søke opp grupper med «jobb markedsføring Norge» som keywords. Om du ønsker deg en jobb som servitør kan du rett og slett søke opp «servitør» «bar» eller «restaurant» og byen du bor i, så fins det nok en gruppe.

Hvis du vet om spesifikke bedrifter du kunne tenke deg å jobbe hos, er det lurt å følge dem på sosiale medier. Da kan du bli varslet når de legger ut innlegg om ledige stillinger.

Les i bloggen vår om hvordan du bygger en sterk LinkedIn-profil, steg-for-steg.

Utradisjonelle CVer er gull verdt

Det er mange erfaringer som kan nevnes på CVen – ikke bare studiene du har gått på og sommerjobbene du har hatt. For å skille deg ut i mengden av jobbsøkere kan det være verdt å vise mer av personligheten og bakgrunnen din – kanskje kan du et annet språk? Hvis du har tatt kurs eller sertifiseringer via en frivillig organisasjon, hobby eller idrett kan det være verdt å nevne.

Husk at CVen ikke er en fast regel – alle har forskjellige erfaringer i livet, og to sider kan bare romme så mye. Sliter du med å komme i gang med CV-skrivingen? Les våre Dos and Don’ts for CV her.

Mange fordeler med fleksibel deltidsjobb i Adecco

Det er mange fordeler med å ha en deltidsjobb utover ekstra lommepenger. For mange er det en inngang til et sosialt fellesskap, og en mulighet til å bli kjent med andre i samme bransje. Å ha en deltidsjobb på CVen vil også vise fremtidige arbeidsgivere at du kan prioritere og balansere jobb og studier.

Hos Adecco eller andre bemanningsbyrå kan du få hjelp til å finne deltidsjobb. Vi rekrutterer alltid til mange ulike deltidsjobber over hele landet, i bransjer som kundeservice, logistikk, økonomi, barnehage og servering. Fordelene med å jobbe hos Adecco er mange. Ikke bare får du en egen konsulent som følger deg opp fra start til slutt og gir deg karriererådgivning, men du kan være helt sikker på at alt blir gjort etter boken, og at du får lønn som fortjent. Adecco kan hjelpe deg med å finne en jobb som ikke er offentlig utlyst, eller med å få en fot innenfor i en tøff bransje. Vi kan også tilpasse stillingsprosenten din, så det er enkelt å kombinere jobb med studier.

Ble du gira? Finn ditt lokale Adecco-kontor og ta direkte kontakt med oss her. Lykke til med deltidsjobbjakten!

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge