Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

Permittert? Her er 6 tips til å gjøre det beste ut av koronakrisen

Vi står midt i en verdenskrise, det er ukjent farvann, det er nytt. Jobbhverdagen og hjemmelivet har krasjet og for mange er det vanskelig å forene jobb og familietid, uansett om man er permittert eller har hjemmekontor. Pendelen har svingt fra selvrealisering og utvikling, til å være glade for å i det hele tatt ha en jobb.

Hvilke konsekvenser pandemien får for livet som arbeidstaker og AS Norge er fortsatt uvisst, men en ting er sikkert – det kommer til å endre seg for alltid.

1. Lær noe nytt

Uansett om man er permittert, har hjemmekontor eller reiser til jobb, har mange fått bedre tid i hverdagen. Det er en ypperlig mulighet til å utvide horisonten. Enten du vil lære noe nytt eller utvikle deg innen ditt fagområde. Det er mange ulike modeller og verktøy for læring, den mest tidsaktuelle er e-læring. Det er flust med kurs og portaler. Jeg tror det i nærmeste tid vil komme enda mer og bedre kurs, da det anslåes at den tekniske utviklingen har blitt fremskyndet mellom 10 og 15 år på grunn av korona.

Nesten alle mine lærere på BI sa: «Det spiller ikke så stor rolle hva du studerer, men at du studerer». Man lærer nye nytt, lærer å lære. Lærer å tenke annerledes. Nye meninger og ny informasjon gir rom for nye tanker og gode refleksjoner.

2. Hvor kan jeg lære?

Økonomi har blitt et hett tema og mange vil ikke bruke penger i en usikker tid. Heldigvis tilbyr veldig mange plattformer en gratis prøveperiode. Men dersom du ønsker et sertifikat, mer inngående informasjon eller studiepoeng må du som regel ut med noe – tenk på det som en investering heller enn en utgift.

Mange verdenskjente universiteter og e-læringsportaler tilbyr gratis nettkurs;

  • Coursea tilbyr kurs innen business, markedsføring og teknologi med en gratis prøveperiode. Udemy tilbyr et helt univers av kurs, alt fra selvutvikling til å lage musikk. I skrivendestund tilbyr de hele 7.008 kurs gratis.
  • Harvard tilbyr også en rekke kurs.
  • CodeCademy tilbyr en rekke kurs innen web, design og koding.

Her er det fantasien og søkeferdighetene som setter en stopper for hva du kan lære deg.

Det finnes også utallige apper, Youtube Videoer, artikler, blogger, bøker.

Uansett hvilken form som er best for deg, er det kanskje på tide å børste støv av bibliotekkortet. Deichmanske bibliotek har nemlig blitt digitale og har gratis utleie av e-bøker og lydbøker gjennom appen Allbok.

3. Hvordan velge riktig?

Enten du velger å betale, eller tar et gratiskurs, velg et som er relevant for deg. Tenk frem i tid. Hvor vil du? Hvor skal du? Hva skal være ditt bidrag i arbeidslivet?

Ønsker du å få en bedre generell business forståelse? Ønsker du å lære deg grafisk design? Verden endrer seg raskt, vilje og evne til utvikling og endring gjør deg attraktiv på jobbmarkedet. Har du flere bein å stå på, faller du ikke like lett. Snakk med nærmeste leder, har bedriften muligheter eller fagområder som ikke er dekket i dag? Uansett hva du velger, velg noe som interesserer deg. Det er ingen ting som er så hardt som å skulle lære noe man ikke har interesse for. Kanskje det å lære seg å sy, gjør deg til en bedre ingeniør – fordi du lærer å bygge i andre materialer og komponere noe på en ny måte.

4. Hvordan nå målet?

Jobb aktivt mot det du ønsker deg. Snakk med leder, fagpersoner, veileder på universitet, og/eller fagorganisasjoner. Få et overblikk over hva som rører seg i ditt fagmiljø, eller innen et fagfelt du er interessert i. Sett deg et mål på hva du skal lære, men kanskje aller viktigst hvordan du kan bruke det du har lært.

Jeg startet min reise for flere år siden. I samtaler med min leder oppdaget vi at jeg hadde stor interesse for digital markedsføring, jeg fikk god støtte og oppmuntring. Det beste alternativet for meg, var nettkurs på utdannet.no. Her gikk jeg kurs både på strategisk og teknisk nivå – etter en del kurs og trening hadde jeg en ny tittel og flere jobbtilbud.

Vær nysgjerrig

Enten du er permittert eller jobber – vær nysgjerrig. Si JA til nye oppgaver om du får mulighet til det, selv om det ikke er direkte ditt fagfelt eller arbeidsoppgave. Jobb på tvers av avdelinger og fagområder i prosjekter. Jeg har aldri lært så mye som når jeg får jobbe med en engasjert og faglig dyktig person. Vis interesse og prøv å forstå hvor andre kommer fra, hvorfor gjør vi slik, hvordan funker denne, hva, hvem osv. Klisjeen her er vær som Pippi: «dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert.» Men ikke bli en søppelbøtte, som alle benytter seg av.

6. Snakk med en fagperson

Spør en venn, kollega, nabo eller andre i ditt nettverk. Du kan også finne personer på LinkedIn, de fleste blir smigret over at du tar kontakt. Snakk med noen som har den fagkompetansen du ønsker. Skap en vinn-vinn situasjon, du lærer noe nytt og tilfører et nytt perspektiv for personen du snakker med. Ingen vet alt, det er alltid en ny nyanse eller et nytt perspektiv.

Lykke til!

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge