Lytte
Konsernsjef Torben blogger på intranettet om saker han er opptatt av, og vi svarer og kommenterer.
Forretningsområder og regioner har egne facebooksider. Her diskuteres og deles likt og ulikt om fag, sosiale aktiviteter, regionsamlinger osv. Flere fra konsernledelsen er aktive, og det gjør det lett å kommunisere og få rask tilbakemelding.
Yammer brukes i globale grupper og i lokale prosjekter der ulike temaer blir diskutert. Det gjør det enkelt for lederne å være tilgjengelige for spørsmål og tilbakemeldinger.
Direktørene for de ulike områdene har også jevnlige møter på Skype, hvor det alltid er åpent for å stille spørsmål og komme med forslag. En viktig kanal siden vi er godt spredt geografisk.
Å kunne påvirke
Samarbeidsutvalget (SAMU) har en viktig rolle med å sørge for at alle ansatte har reell mulighet til å påvirke beslutninger. I tillegg har vi nasjonale informasjonsmøter hvert kvartal der alle kan sende inn spørsmål på forhånd eller underveis i møtet, som streames fra ett kontor. Man kan godt være anonym. Spørsmålene leses opp og konsernledelsen svarer på direkten.
Ambassadørene våre for Great Place To Work følger opp tiltak som er vedtatt etter siste undersøkelse. Hver enkelt avdeling har også egne tiltak basert på resultatene i undersøkelsen, som lederne følger opp jevnlig.
Oppstår en uønsket situasjon på jobb er hjelpen nær. Normalt tas ting opp med leder, men man kan også gå direkte til HR (det hender jo at lederen er problemet). Ofte ser vi at en uformell prat med HR løser mye, derfor er det viktig at terskelen for å ta opp ting er lav.
Bør noe utbedres med fysiske forhold i arbeidsmiljøet er verneombudet riktig kanal. Vi gjennomfører årlige vernerunder med lokal leder som HMS-ansvarlig og en ansattrepresentant.
Man kan også varsle internasjonalt om uønskede situasjoner. Rutiner for dette får alle nyansatte i den globale opplæringsmodulen når de starter arbeidsforholdet.