Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

5 tips for et vellykket videointervju

Hvis du søkte på jobb for noen år siden, og forberedte deg på et kommende jobbintervju, ville du sannsynligvis tenkt nøye over hvilke klær du skulle ha på deg og tenkt på hvordan du brukte kroppsspråket ditt, ikke sant?

I dag ser situasjonen annerledes ut. På grunn av restriksjonene som har oppstått som følge av Covid-19 og den pågående pandemien, er det en god sjanse for at du møter rekruttereren din gjennom dataskjermen. Mange av reglene som gjelder for vanlige jobbintervjuer gjelder også for videointervju. Det er imidlertid et par ting som kan være ekstra gode å huske på. I dette innlegget deler vi våre 5 beste tips for å hjelpe deg med å gjøre et virkelig godt videointervju.

1. Velg riktig miljø

Start med å sjekke hva som er synlig på skjermen. Vurder bakgrunnen din. Jo færre ting som kan distrahere intervjueren, jo bedre. En enkel vegg i en ikke for sterk farge er vanligvis et sikkert kort.

Den neste tingen å sjekke er lyset. Ser du tydelig på skjermen? Naturlig lys er alltid best, så prøv å sitte i et rom med et vindu nær deg. Husk imidlertid å ikke sitte med vinduet rett bak deg, da solen kan skinne rett inn i kameraet og distrahere de som intervjuer deg.

Sist men ikke minst - lyden. Er vinduet ditt åpent? Er det mye støy fra gaten? Er det andre personer i huset eller leiligheten du er i? For mye bakgrunnsstøy er urovekkende både for deg selv og intervjueren.

2. Kle deg profesjonelt

Selv om intervjuet foregår i ditt eget hjem, er det ikke tiden for å sitte i myke klær. Å kle seg profesjonelt gjør ikke bare et godt inntrykk visuelt, men det har også vist seg å ha psykologiske effekter - hvis du kler deg profesjonelt, vil du oppføre deg som det også.

Finn gjerne ut hva arbeidsplassens kleskode er på forhånd og kle deg deretter. En god tommelfingerregel er å unngå klær med veldig sterke farger og mønstre. Intervjueren bør fokusere på deg, ikke på hva du har på deg.

3. Holdning og kroppsspråk

I disse tider hvor mange jobber hjemmefra har du dessverre ikke tilgang til de samme ergonomiske arbeidsverktøyene som vanlig. Det har lett hendt at man glir ned på kjøkkenstolen etter et par timers arbeid. Så husk å sitte oppreist før intervjuet. Å sitte i en komfortabel, men oppreist stilling vil hjelpe deg å snakke bedre, tydeligere og med litt ekstra selvtillit.

Kroppsspråk er også viktig i et videointervju. Vær forsiktig med håndbevegelsene og ikke gestikuler for mye og fremfor alt ikke for raskt. Raske bevegelser kan enkelt gjøre skjermen uskarp. Sørg for at skjermen viser deg fra livet og opp. Ansiktet ditt skal være i fokus på bildet.

4. Øvelse gjør mester

Det sies ofte at øvelse gjør mester, og det gjelder også videointervjuer. Registrer deg selv ved å svare på potensielle intervjuspørsmål. Se så opptaket og se hvordan det så ut. Et lite tips er å se inn i kameraet når du snakker og ikke på skjermen.

Jo mer forberedt du er, jo mer selvsikker vil du fremstå under intervjuet. Det er også bra at du tester alle de tekniske delene slik at du vet at alt fungerer når den tid kommer.

5. Korte notater

Fordelen med videointervju er at du kan ha notater på skjermen. Men hold notatene korte! Ikke skriv ned for mye. Det vil merkes hvis du leser ord for ord fra et dokument. Notatene dine skal bare være små pekepinner som leder deg i riktig retning når visse spørsmål dukker opp.

Vi håper du har fått flere nyttige tips fra dette blogginnlegget. Ønsker du mer hjelp i jobbsøkingen? Sjekk ut alle våre blogginnlegg under kategorien karrieretips.

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge