Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

Imposter Syndrome – lær å håndtere "bedragersyndromet"

Bedragersyndromet – følelsen av at du ikke fortjener suksessen din, at du bare har lykkes på grunn av flaks, eller at du egentlig ikke hører hjemme i din stilling er et fenomen som mange kan identifisere seg med. Frykten for å bli «avslørt» kan ramme alle, uavhengig av yrke, alder eller erfaringsnivå. Dessverre kan det gå ut over arbeidsprestasjonen og kanskje hindre deg i å søke kule jobber – uten grunn. Her er noen tips for deg som ønsker å bli kvitt imposter syndrome og føle deg selvsikker på jobben.

Bedragersyndromet rammer mange, selv de mest vellykkede

For å bli kvitt følelsen av imposter syndrome, bør du først og fremst forstå at du ikke er alene om følelsene dine. Ifølge noen studier opplever mer enn 70 % av alle mennesker følelsen på et tidspunkt i karrieren. Mange fremtredende personer, inkludert vellykkede bedriftsledere og kjendiser, har offentlig diskutert sine erfaringer med bedragersyndrom. Det er med andre ord helt menneskelig og normalt. I bunn og grunn handler det om at ingen er perfekte, og at alle kan få en knekk i selvtilliten.

Håndtere kritikk konstruktivt

Å gjøre feil er en del av både livet og karrieren. I stedet for å se på det som bevis på at du ikke er god nok, bør du se på det som muligheter til å lære og forbedre deg selv. Ikke vær for hard mot deg selv, men tenk: "Hva kan jeg lære av dette?" Kanskje du trenger å forbedre noen ferdigheter, kanskje du må endre strategien din, eller kanskje det bare var en tilfeldighet. Det viktige er at du lærer noe av hver erfaring, god eller dårlig.

Begynn å stole på dine egne evner

Et annet viktig steg for å overvinne imposter syndrom er å begynne å stole på dine egne evner. Du kan starte med å ta imot ros fra andre, og anerkjenne dine egne suksesser til deg selv. Din suksess er ikke bare et resultat av flaks, men en direkte konsekvens av dine ferdigheter, engasjement og arbeid. Se på CV-en din - det er et bevis på at du ikke kom dit du er ved et uhell.

Du har fortjent din plass

Enten du er ny i næringslivet, eller har mange års erfaring innen ditt felt, er det ingen grunn til å føle deg som en bedrager. Du har fortjent din plass gjennom din kompetanse, ditt engasjement og din arbeidskapasitet – på din egen unike måte. Du har kanskje valgt en annen vei enn den «vanlige», men det er målet som er viktig. Så når bedragersyndrom-tankene begynner å snike seg inn, ta et skritt tilbake og minn deg selv på alt du har oppnådd og hvorfor.

Godta følelsene dine og prøv å snu dem til noe positivt

Det finnes ingen magisk kur for imposter syndrome. Det krever tid, tålmodighet og mye «selvmedfølelse». Men ved å forstå hva det er, akseptere det, og ta steg for å overvinne det, kan du begynne å bygge selvtillit og virkelig begynne å nyte karrieren din. Dessuten kan det faktum at du ikke tror du er kvalifisert nok for en jobb du har søkt på være et godt tegn – du er modig nok til å satse høyt. På sikt kan det føre til enda større suksess!

Adecco kan hjelpe deg i din karriereutvikling

Enten det gjelder kompetansespørsmål eller karriererådgivning, er vi alltid her for å hjelpe. Vi har også gode tips til deg i jobbsøkingsprosessen, les gjerne våre andre artikler og guider her på bloggen vår. Trenger du råd eller har spørsmål om en stillingsannonse, er du selvfølgelig velkommen til å kontakte et av våre lokalkontorer.

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge