Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

Hvordan stille spørsmål på jobbintervjuet

Har du noen spørsmål til meg? Om du har vært på et jobbintervju har du høyst sannsynlig fått det spørsmålet. Selv om man vanligvis får dette spørsmålet i løpet av intervjuet, er det mange jobbsøkere som ikke er forberedt på det.

Det kan virke litt skremmende at man selv skal stille spørsmål til rekruttereren, og ikke minst å skulle stille de riktige spørsmålene. Det er ikke uvanlig at du som jobbsøker kan oppleve at du blir satt på prøve, men se heller på det som en gylden mulighet til å finne ut om dette er en bedrift som det passer for deg å arbeide for. Her kommer noen spørsmål du kan stille for å få vite mer om alt fra bedriftskultur og arbeidstid til ditt potensielle team og fremtidige arbeidsoppgaver.

Kan du beskrive en alminnelig arbeidsdag i denne stillingen?

Å spørre om hvordan en typisk arbeidsdag ser ut for den aktuelle stillingen er en fin måte å finne ut om rollen og arbeidsoppgavene er noe du vil trives med å gjøre hver dag. Hvis intervjueren svarer at ingen dager er like, kan du spørre om hva mesteparten av tiden går med til og hvordan arbeidsoppgavene fordeler seg gjennom en vanlig måned.

Hva har tidligere ansatte i denne stillingen gjort som er bra?

Rekrutterere ser etter personer med stort engasjement og med vilje til å gjøre en god innsats. Ved å stille dette spørsmålet viser du initiativ og ønske om å gjøre ditt beste i jobben. Svaret gir deg en idé om hva som kreves for å lykkes i rollen, noe som kan gi deg et konkret mål å jobbe mot.

Hva måles man på i denne rollen?

Dette spørsmålet vil hjelpe deg til å forstå hva du blir fulgt opp på og hva du skal prioritere. Du får svar på hvilke ansvarsområder som er viktige og om det er i tråd med hva du selv ønsker å satse på i en ny rolle.

Kan du fortelle litt bedriftskulturen og verdiene?

Du har kanskje lest deg opp på dette via bedriftens nettsider? Nå kan du få litt få mer informasjon om bedriftens kultur og finne ut om den passer med dine verdier. For mange er dette et viktig parameter ved valg av arbeidsgiver. Ved å forstå en potensiell arbeidsgiver sine kjerneverdier kan du enklere vurdere hvor godt du kommer til å trives i jobben. Svaret kan gi en pekepinn på hvordan selskapet behandler sine ansatte, om de har en god balanse mellom jobb og fritid, samt eventuelle andre fordeler.

Hva synes du selv er best med å jobbe i denne bedriften?

Dette et veldig godt spørsmål. Det kan for eksempel gi deg verdifull informasjon om hvordan stemningen er i selskapet, eller om hvordan lederen oppfattes. Folk som liker jobben sin, har ingen problemer med å snakke om den. Det vises tydelig når de er oppriktige. Hvis intervjueren har vanskelig for å svare, eller svarer automatisk, kan det være et dårlig tegn.

Kan du fortelle litt om teamet jeg skal jobbe med?

Du skal jobbe med disse folkene daglig, så det er lurt å vite litt om dynamikken i teamet. Hvordan samarbeider de og hvordan ser arbeidsfordelingen ut? Dette kan si mye om strukturen i teamet og om din plass i gruppen.

Hvem kommer jeg til å samarbeide mest med?

Dette spørsmålet graver dypere i de viktigste arbeidsrelasjonene du kommer til å få i denne rollen. Hvem kan du spørre om hjelp? Hvem skal du samarbeide mest med? Dette er også en fin anledning til å finne ut hvordan oppstarten foregår. Har de en mentorordning eller et onboarding program hvor noen hjelper deg med å komme inn i rollen og i bedriften? En gjennomtenkt introduksjonsplan signaliserer ofte et velorganisert selskap med team som fungerer bra sammen.

Intervjuet handler ikke bare om å vurdere deg – det er også en mulighet for deg til å vurdere en potensiell arbeidsgiver. Tenk over hva som er viktig for deg i en jobb og still spørsmål relatert til det. På den måten blir det enklere å finne en stilling som passer for deg.

Adeccos rekrutterer forteller

Lene Amundsen har jobbet 10 år med rekruttering for Adecco Finance Office i våre største byer og ser på det som svært positivt når jobbsøkere stiller spørsmål under intervjuene.

– Jeg setter pris på at kandidatene stiller gode spørsmål på intervjuet, det forteller meg om motivasjon og kan gjøre at du skiller deg ut som kandidat. Vis interesse for jobben du søker, og spør gjerne om hvordan er vanlig arbeidsdag vil se ut i jobben du har søkt

Du kan finne flere tips om jobbsøk og karriere under bloggen vår eller se hvilke ledige stillinger vi har. Lykke til med jobbsøkingen!

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge