Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

ISS og Adecco inngår solidaritetssamarbeid for Ukraina

Krigen i Ukraina har gjort sterkt inntrykk. Adecco og ISS ønsker å hjelpe med det vi kan best – få folk i jobb. ISS rekrutterer rundt 1500 medarbeidere i året, og mange av disse stillingene gjøres tilgjengelig gjennom AdeccoJobsForUkraine.com.

– Dette er et historisk samarbeid som vil hjelpe ukrainske flyktninger i Norge med å integreres og finne meningsfulle aktiviteter å fylle dagene sine med, sier Torben Sneve. Vi i Adecco vil hjelpe med det vi kan best – få folk ut i jobb. Vi hadde ikke vært i stand til å nå det målet uten ISS.

ISS er Norges største leverandør innen facility management, og tilbyr tjenester innen renhold, restaurant- og kantinedrift, eiendomsdrift, og kontorstøtte med supporttjenester. Adecco og ISS har hatt et samarbeid lenge, og har nylig gått inn i et partnerskap. Stillingene ISS og Adecco nå gjør tilgjengelig for ukrainske flyktninger er mange og varierte, alt fra forskjellige typer kontorjobber, til kokker, renholdere og teknikere.

– Det er hjerteskjærende å se de humanitære konsekvensene av krigen i Ukraina. I ISS har vi en lang tradisjon for å jobbe aktivt med inkludering og integrering av flyktninger og andre på kanten av jobbmarkedet. Nå er det et akutt behov for et felles krafttak for å hjelpe ukrainske flyktninger, og sammen med Adecco skal vi gjøre det vi kan for å inkludere de som vil ut i arbeid, sier CEO i ISS Norge & Nord-Europa Carl-Fredrik Bjor.

Jobs for Ukraine gir meningsfylt arbeid til flyktninger som ønsker det

Jobs for Ukraine er en gratis jobbplattform for ukrainske flyktninger. Siden lanseringen har nesten 1400 bedrifter i Europa deltatt, og ISS er den første store arbeidsgiveren i Norge som registrerer seg på portalen. Over en femtedel av bedriftene tilbyr også hjelp med bolig til kandidatene, og Adecco Group bistår med gratis trening og videreutdanning gjennom sine plattformer. Over 4000 ukrainske flyktninger har registrert seg verden over, men Torben Sneve regner med at dette tallet øker.

– Dette er mennesker som er i en krisesituasjon og har opplevd et traume de færreste kan se for seg. Mange vil ikke være i stand til å fungere i arbeidslivet, og mange er ikke helt klare. Samtidig vet vi at det sitter mennesker på flyktningesentre og asylmottak rundt i landet med et desperat ønske om noe å fylle dagene med. Meningsfylt arbeid er en forutsetning for god fysisk og mental helse, sier Sneve.

Adecco og ISS samarbeider om framtidens arbeidsliv, og begge selskap har fokus på mangfold og inkludering.

– I ISS har vi rundt 10 000 medarbeidere fra 126 forskjellige land og vi ser på oss selv som en viktig inkluderings- og integreringskanal. Vi skal være jobbskaper, inngangsport til arbeidslivet og tilrettelegger for livslang læring. Dette gjelder ikke bare for ukrainske flyktninger, men flyktninger fra hele verden og andre på kanten av jobbmarkedet. Vi er derfor svært glade for å kunne ta et krafttak sammen med Adecco for ukrainske flyktninger som virkelig trenger all den hjelpen de kan få akkurat nå, sier Bjor.

Flere initiativer som bidrar til integrering

Adecco og ISS Norge har jobbet parallelt med flere initiativer for å hjelpe de som er rammet av krigen. ISS har hatt innsamlingsaksjon via Røde Kors, som er til stede i og rundt Ukraina og gir akutt helsehjelp, mat, vann, varme og beskyttelse til de som er rammet av krigen. Adecco Group har etablert et lokalt kriseteam på grensen mellom Ukraina og Polen, samt en døgnåpen hjelpelinje med profesjonell psykologhjelp. Initiativene føyer seg også inn i en lang tradisjon fra Adecco om å muliggjøre og tilrettelegge for flyktninger verden over.

ISS og Adecco er enige om at jobbtilbud er en forutsetning for vellykket integrering.

– Vi må ønske flyktninger velkommen til landet vårt med tilbud og aktiviteter. Uten meningsfylt arbeid eller noe annet å bruke dagene sine på, blir de sittende glemt på asylmottak rundt omkring i landet, sier Sneve.

Siden krigen brøt ut, har Adecco arbeidet tett opp mot myndighetene for å ta imot flere flyktninger. Adecco har selv garantert arbeid og bolig for inntil 1000 ukrainske flyktninger, og gjennom samarbeidet som nå er etablert med ISS kan man tilrettelegge for en smidig velkomst.

Ønsker du å vite mer?

Her finner du stillingene.

Om ISS Norge:

ISS Facility Services er en del av et verdensomspennende facility management-konsern. I Norge er vi markedsleder og en viktig pådriver for utvikling av bransjen. Vi tilbyr tjenester innen renhold, restaurant- og kantinedrift, eiendomsdrift, og kontorstøtte med supporttjenester – både som enkelttjenester og som integrerte løsninger.

I ISS jobber vi daglig for å skape en bedre verden gjennom stedene der mennesker møtes. Disse møteplassene skapes av mennesker hver eneste dag, og det er disse menneskene som er vår viktigste ressurs. Samfunnsansvar står sentralt i ISS. I samarbeid med våre kunder og leverandører står vi i en unik posisjon til å positivt påvirke våre omgivelser, både når det gjelder mennesker, samfunn og miljø. Med over 120 forskjellige nasjonaliteter er ISS en viktig inkluderings- og integreringskanal – og det er vi stolte av!

ISS Facility Services er en av Norges største private arbeidsgivere med nesten 10 000 medarbeidere og en årlig omsetning på mer enn fem milliarder. Selskapet har 60 regionskontorer med hovedkontor i Oslo.

Om Adecco Group Norge:

The Adecco Group er en av verdens ledende bedrifter innen kompetanseutvikling og muliggjør 3,5 millioner karrierer årlig. Konsernet har virksomhet i ca. 60 land og har ligget på Fortune 500s globale liste i 20 år.

I Norge består Adecco Group av Adecco, Modis, BHC Construction og Badenoch & Clark, og tilbyr dermed holistiske og spesialiserte løsninger til bedrifter og organisasjoner som har behov for å løse både kortvarige bemanningsbehov eller langsiktig opprustning for framtiden. Hvert enkelt varemerke tilbyr en spesialisert kompetanseløsning innen rekruttering, bemanning, outsourcing, spesialistkonsultasjon og executive search.

Vi drives av et sterkt formål – Fremtidens jobb. For alle. I dag.

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge