Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

DOs and DON’Ts – sånn lager du din første CV

Det er ikke bare erfaringen din som spiller en rolle. For å skille seg ut i mengden av jobbsøkere er det viktig å ha en godt strukturert CV, som er enkel å lese og appellerer til fremtidige arbeidsgivere. Vi i Adecco vil gjerne hjelpe nyutdannede og unge profesjonelle, og har samlet en liste Dos and Don’ts du kan tenke på når du utvikler din nye CV.

DO: Ta med en intro

En kort profiltekst eller en introduksjon i starten av CVen gir deg anledning til å fortelle litt om hvem du er, hva slags personlighet du har og hva slags jobber du ser etter. Det kan gjøre det lettere for arbeidsgivere å danne seg et inntrykk av deg. Husk å unngå buzzord og tenk heller på hva som gjør akkurat deg unik.

DON’T: Ha skrivefeil

CVen din er et av de viktigste dokumentene du har, og det er veldig dumt å fortelle potensielle arbeidsgivere at du har et øye for «ditaljer». Bruk retteprogram, og få gjerne en venn eller et familiemedlem til å lese over CVen din før du sender den inn.

DO: List erfaringene dine omvendt kronologisk

Start med din nyeste erfaring, og jobb deg bakover i tid. Slik er det enkelt for potensielle arbeidsgivere å se dine relevante erfaringer.

Enkelt CV-tips! Om du er nyutdannet og fortsatt ikke har mye relevant arbeidserfaring, kan det være lurt å legge vekt på utdanningen først. Ofte vil en CV for nyutdannede ha mange aktuelle fag som arbeidsgiver kan være interessert i.

DON’T: Fortell for mye

I de ulike jobberfaringene bør du fokusere på arbeidsoppgavene du hadde, og eventuelle resultater du oppnådde. Ikke ta med informasjon om hvorfor du sluttet, og skriv aldri om du ikke likte sjefen eller noe annet med jobben. Du trenger heller ikke fortelle noe om sivilstatus, barn, alder eller etnisitet.

DO: Ta med frivillige verv

Har du vært med i elevrådet, en studentforening, eller vært kasserer på håndballaget? Ta det med på CVen! Med en egen bracket for Frivillige Verv viser du potensielle arbeidsgivere at du har giv og interesser utenom arbeidslivet, og du får sjansen til å vise et bredere kompetansefelt.

DON’T: Ha over 2 sider med CV

Ofte er det mange som søker på jobber, og du vil at arbeidsgiver skal danne seg et godt og umiddelbart inntrykk av deg. Du kan bruke intervjuet til å fortelle mer detaljer om erfaringene.

DO: Bruk effektive handlingsverb

For at CVen din skal virke så engasjerende som mulig, kan det være lurt å tenke på ordbruken. Å bruke ord som «overbevise» heller enn «viste kunden» og «utviklet» heller enn «startet prosjektet» kan gjøre at du virker mer profesjonell. Skriv også gjerne alle erfaringene i nåtid, heller enn fortid.

DON’T: Lagre filen som noe annet enn PDF

Et godt design på CV er veldig viktig fordi det gjør at det er enklere for arbeidsgiver å lese informasjonen du gir. Når du har fylt inn innhold i CVen må du unngå å lagre filen som for eksempel .doc – da vil designet formatteres feil. Når du lagrer og sender over en CV, bruk PDF alltid.

Når du gjør din CV kortfattet, profesjonell og lett å lese, vil du gjøre det bra i jobbsøkingen. Ikke glem å laste ned Adeccos gratis CV-mal – vi har laget ferdige CV-maler på både norsk og engelsk.

Her kan du laste ned vår mal for CV, helt gratis:

Hvis du følger disse tipsene, er vi sikre på at du kommer til å ha suksess i din jobbjakt. Husk å laste ned vår mal for CV, og lykke til!

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge