Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

35 år som leder av Adecco Troms og Finnmark

Lisbeth Kåberg har jobbet i Adecco i hele 35 år. Til sommeren går hun av med pensjon, og jakten på hennes etterfølger har startet. Hva er hemmeligheten, og hvordan har hun blitt så lenge i samme selskap?

Lisbeth Kåberg er distriktsleder i Adecco Troms og Finnmark, og har jobbet i Adecco i hele 35 år. Mye har forandret seg siden hun først startet.

– Digitalisering er effektivt og rasjonelt. Men da jeg startet i 1988, tok vi notater med penn og papir. Da ble vi jo kjent med medarbeiderne våre på en helt annen måte. Det var kanskje vanskeligere å komme i kontakt, men når vi først fikk kontakt ble vi ordentlig kjent.

Lisbeth trekker frem mange hyggelige minner med medarbeidere og kunder gjennom årene som bursdagsferinger, frokoster og lunsjer på kontoret og andre sosiale hendelser med medarbeidere og kunder.

– Vi hadde ikke mobiltelefoner, og pleide rett og slett å gå ned på kaien i Tromsø mandag morgen for å finne studenter og ledige vikarer som var på tur tilbake til byen etter ei helg hjemme. Hvis ikke gikk vi opp og ned Storgata, for å se om vi kunne treffe noen av våre ansatte der.

”Uten mobiltelefoner gikk vi rett og slett ned på kaien i Tromsø for å treffe studenter og ledige vikarer.”

Troms og Finnmark er en stor region med ulike behov

Adecco Troms og Finnmark operer er i en langstrakt region med ulike behov. Lisbeth er selv oppvokst i Alta, og trekker frem geografien som en av de største utfordringene i rekrutteringsarbeidet.

I arbeidet med fast rekruttering til både offentlig og privat sektor nyter Lisbeths team godt av sin ekspertkunnskap. Deres erfaring og kompetanse gjør at de veldig enkelt matcher jobbsøkere med arbeidsplasser og finner den korrekte matchen.

– Å hjelpe personer med å utvikle seg og oppnå suksess i karrieren sin er noe av det beste med jobben, forteller Lisbeth.

Passion og frihet er nøkkelen til suksess

I følge Adeccos egen research vurderer 1/3 av alle arbeidstakere å skifte jobb i løpet av de neste årene. Å «jobbhoppe» etter et par år har også blitt mer og mer vanlig. Hva har gjort at Lisbeth har valgt å bli så lenge i samme selskap?

– Jeg liker å jobbe med andre. «Passion» er en av grunnverdiene til Adecco, og det identifiserer jeg meg med også. Å få arbeide med mennesker utenfor arbeidslivet har vært noe som har gitt meg mye motivasjon, forteller hun.

”Til syvende og sist er det ingen som lurer på hvem som er sjefen.”

Lisbeths første smak på lederlivet kom i Ungdommens Røde Kors da hun bare var 16. Å bry seg om andre og å utgjøre en forskjell opplevdes som veldig meningsfullt, forteller hun.

– Noe av det jeg har likt best med å jobbe i Adecco, er graden av frihet. Å kunne påvirke arbeidshverdagen min så mye.

Lisbeth gir også stor grad av selvbestemmelse til sine ansatte.

– Men til syvende og sist er det nok ingen som lurer på hvem som er sjefen.

Tips til nye ledere

Lisbeths fremste tips til nye ledere er å involvere seg og bli kjent med sine ansatte.

– Det er viktig å se individene og deres unike behov. Enhver ansatt vil ha ulike styrker, utfordringer og ting som motiverer dem. Jeg er veldig bevisst på at hvis jeg har to ansatte kan jeg ikke snakke til dem begge på samme måte. Folk er forskjellige, og man må ta seg tid til å bli kjent. Jeg liker å si at når man ansetter en ny kollega så ansetter man et menneske 24/7. Man blir påvirket av det som skjer hjemme, med familie og venner, og tar det med seg på jobben.

Lisbeth skryter av sin egen leder, og forteller at god dialog har vært nøkkelen for å få hennes egen overgang fra distriktssjef til pensjonist til å fungere.

– Vi har hatt mange gode samtaler, og min leder har vært opptatt av å involvere meg i alle avgjørelser og høre hva mine tanker rundt fremtidens Adecco Troms og Finnmark-kontor skal være.

Lovendringer preger bransjen

En av de største forskjellene i Lisbeths 35 år i Adecco har kommet i form av innstramminger og liberaliseringer i arbeidsmiljøloven, som har påvirket både arbeidstakere og kunder.

– For rekrutteringsbransjen er det selvfølgelig nye tider med de nye lovendringene. Det er mange av de vi har hjulpet med å få en fot inn i arbeidslivet som vil oppleve større utfordringer i dag enn bare for noen år siden, forteller Lisbeth.

Adecco Troms og Finnmark har gode rutiner, og kan kvalitetssikre alle prosesser. Hvis det kommer et spørsmål Lisbeth og gjengen ikke kan svare på, ringer de rett og slett Adeccos arbeidsrettsavdeling, som består av eksperter med juridisk kompetanse.

– Det er en styrke at vi har en arbeidsrettsavdeling på hovedkontoret. Det gir oss en ekstra tyngde og gjør det enkelt å holde seg oppdatert i takt med endringene i lovverket som bransjen må forholde seg til.

Åpent og flerkulturelt arbeidsmarked

Regionen har høy arbeidsinnvandring og mange studenter. Adecco Troms og Finnmark rekrutterer blant annet gjennom universitetet, der de møter studenter fra hele verden. Kontoret har gjennom årene hjulpet kandidater med et mangfold av nasjonaliteter inn på arbeidsmarkedet, mange uten arbeidserfaring eller med hull i CV-en. Stadig møter de ansatte på Adecco-kontoret på kandidater som gledesstrålende forteller at de har tatt et nytt steg i karrieren.

– Adecco jobber for framtidens arbeidsliv. Vårt mål er å være en inkluderende inngang til det lokale næringslivet i Troms og Finnmark, og bidra til en bærekraftig verdiskaping i hele regionen, forteller Lisbeth.

”Adecco jobber for framtidens arbeidsliv, og vil være en inkluderende og bærekraftig inngang til næringslivet i Troms og Finnmark.”

Adecco har i mange år samarbeidet med NAV i regionen, og Lisbeth trekker frem dette som et givende arbeid. Hun stiller ofte opp på lokale kurs for å presentere Adecco som arbeidsgiver og gir sine tips om hvordan man best lykkes med å bygge karriere i ny region eller land.

– Ofte må man bare bestemme seg: den jobben skal jeg ha! Og jobbe målrettet for det. Første steg er å bestemme seg selv, da overbeviser man lett andre også. Kanskje blir det to steg frem, ett steg tilbake, men sånn er det i livet.

Vil du komme i kontakt med Adecco i Troms og Finnmark?

Uansett om du vil jobbe for oss eller om du har behov for personell så står teamet i nord klar til å hjelpe deg. Du finner kontaktinformasjon her

Jeg har behov for personell

Ledige stillinger

Du vil kanskje også lese

Konsulent

Sommervikariat førte til fast jobb

26 år gamle Thea er utdannet sykepleier. Sommeren 2021 var hun nyutdannet og reiste fra Danmark til Norge for et sommervikariat i hjemmesykepleien. Det har siden ført til fast ansettelse og nye muligheter.

Les mer

Kontorportrett

Til sammen 52 års erfaring hos Adecco i Nord-Trøndelag

De fire kvinnene som jobber ved Adecco i Steinkjer er glade i jobben sin. Med til sammen 52 års erfaring hos Adecco er de samstemte i årsaken til at de har blitt så lenge: trivsel og arbeidsmiljø...

Les mer

Konsulent

Eventyret om Inger Mari Bomo

Når Inger Mari Bomo sluttet i jobben som konsulent i Postbanken bestemte hun seg for å starte opp sin helt egen bedrift. Noe hun aldri har angret et sekund på. I dag er hun en vel ansett og fremgangsrik distriktssjef hos Adecco i Nord Trøndelag...

Les mer

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge