Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

Jobbsøkerprosessen på 1-2-3 – hva tar du hensyn til når du søker jobb?

Hvilke steg innebærer jobbsøkeprosessen? Hvilke dokumenter trenger du og når bør de sendes inn? Å navigere seg i jobbmarkedet kan føles overveldende, spesielt hvis du er i begynnelsen av karrieren eller det har vært en stund siden din siste jobbjakt. Hvis du føler du står fast i søknadsprossessen, kan Adeccos jobbsøkerguide gi deg klare og konkrete svar på spørsmål du måtte lure på!

👉 Last ned Adeccos jobbsøkerguide!

📌 Hvordan starte jobbjakten?

Når du kjenner at tiden er inne for å utforske nye jobbmuligheter er det viktig å først reflektere over hvilke ferdigheter, kompetanser og egenskaper du vil vektlegge i jobbsøknaden. Tenk på dine sterke sider og spør deg selv:

  • Hva er jeg god til?
  • Hvilke oppgaver trives jeg med og hvor utmerker jeg meg?
  • Hvilke oppgaver likte du spesielt i dine tidligere jobber, og hva ønsker du å lære mer av?
  • Vurder i hvilken retning du ønsker å styre karrieren i fremtiden - ønsker du ytterligere utfordringer innen ditt fagfelt eller vil du prøve en helt ny bransje?

Les mer: 5 tips for å booste ditt jobbsøk!

🔎 Hvor finner man jobbene?

Bruken av sosiale medier for å annonsere jobber har blitt mer vanlig, og du kan komme over en interessant stillingsannonse mens du surfer på for eksempel Facebook. Ikke alle bedrifter annonserer ledige stillinger på jobbsøkingsportaler, men legger heller til informasjon om åpne jobbmuligheter i sine sosiale mediekanaler. Derfor bør du følge bedrifter som interesserer deg på sosiale medier slik at du raskt kan få informasjon om når bedriften leter etter en ny medarbeider. Det er også greit å bruke eget nettverk når du søker jobb. Kunne du funnet en ny jobb i ditt profesjonelle, bekjente eller private nettverk?

Sjekk ut våre relevante blogginnlegg:

🔹 Jobbsøking uten suksess – hva er jeg nødt til å endre?

🔹 Tips for å lage en god profil på LinkedIn

🔹 Slik holder du motivasjonen oppe under jobbsøking

🔹 Imposter syndrome

📑 Hvilke dokumenter trengs til jobbsøking?

Svært ofte på slutten av stillingsannonsen blir søkeren bedt om å sende inn en CV og et søknadsbrev til den ledige stillingen. Men hva betyr egentlig CV og søknadsbrev?

En CV (curriculum vitae) er en oppsummering av din utdanning, ferdigheter og arbeidserfaring, hvor formålet er å gi en best mulig beskrivelse av dine ferdigheter i en kortfattet form. I CV-en din kan du fremheve dine faglige ferdigheter og kvalifikasjoner for stillingen.

Jobbsøknad, følgebrev, jobbsøknadsbrev, motivasjonsbrev – refererer alle til søknadsbrevet, som er det viktigste søknadsdokumentet sammen med CV-en. Et godt søknadsbrev svarer direkte på stillingsannonsen og viser tydelig hvorfor du er den beste kandidaten for stillingen. La derfor motivasjonen og entusiasmen skinne gjennom når du skriver søknaden!

Sjekk ut Adecco`s CV-tips!

🔹 CV DOs and DON'Ts

🔹 Last ned vår gratis CV-mal

✍ Hva hvis jeg må fylle ut søknaden gjennom bedriftens egne nettside?

Det å skrive ulike jobbsøknader og fylle ut et eget søknadsskjema kan noen ganger virke som en frustrerende og unødvendig repetisjon. Ikke glem at jo grundigere du fyller ut søknadsskjemaet, desto bedre skiller du deg ut blant hundrevis, eller til og med tusenvis av andre jobbsøkere som også ønsker drømmejobben din.

Mange bedrifter søker etter de rette kandidatene ved å bruke nøkkelord i søknadssystemene sine. Derfor lønner det seg å bruke tid på å fylle ut søknadsskjemaet grundig! Du kan enkelt kopiere relevante deler fra søknadsbrevet ditt direkte inn i de tilsvarende tekstfeltene i skjemaet.

📞 Oppfølging av søknaden din

Har du sendt en jobbsøknad, men ennå ikke blitt kontaktet etter endt søknadsperiode? Da kan du kontakte rekrutteringsansvarlig. Sjekk imidlertid stillingsannonsen først for å se hvilke kontaktpersoner som er nevnt. Dersom det står i stillingsannonsen at søkere først vil bli kontaktet etter endt søknadsperiode bør du ta hensyn til dette.Før du kontakter en rekrutterer, tenk på hva du vil fortelle om deg selv eller hva du trenger mer informasjon om. Ikke ring bare for å ringe.

Les mer om hvordan du kan følge opp din jobbsøknad her!

🌟 Ingen ledige stillinger i en bedrift du ønsker å jobbe i? Send en åpen søknad!

Det å sende en åpen søknad betyr at du søker en jobb hos en arbeidsgiver som for øyeblikket ikke har utlyst en stilling. Dersom du vet om et selskap du ønsker å jobbe for, men de har ikke publisert noen ledige stillinger, kan en åpen søknad være din sjanse til å skille deg ut blant andre søkere. Når bedriften senere begynner å lete etter nye medarbeidere blir informasjonen din lagret i selskapets database for senere bruk, og søknaden din vil sannsynligvis bli blant de første rekruttereren ser på.

Les mer om hvorfor og hvordan du bør sende en åpen søknad

📅 Hvordan forberede seg til et jobbintervju

For å lykkes i et jobbintervju er gode forberedelser avgjørende. Et jobbintervju er en perfekt mulighet for å vise at du har rett kompetanse og fremfor alt motivasjon! Gjør deg kjent med bedriften før intervjuet og gå gjennom innholdet i stillingsannonsen. Forbered deg på hvordan du vil svare på de mest vanlige intervjuspørsmålene.

🔹 Hva kan du bli spurt om på jobbintervju?

🔹 Spørsmål du kan stille før og på jobbintervju

🔹 Hvordan stille spørsmål på jobbintervju

🔹 Tips hvis du gruer deg til jobbintervjuet

💻 Skal du gjennomføre et videointervju?

Du bør forberede deg til et videointervju på samme måte som ethvert jobbintervju. Sjekk i god tid at internettforbindelse, mikrofon, hodetelefoner og videoforbindelse fungerer. Du kan bruke enten datamaskin eller smarttelefon i videointervjuet, men sørg for at enheten står på et stabilt underlag slik at videoen ikke rister og du har hendene fri under intervjuet.

Les mer: 5 tips for et vellykket videointervju

💠 Intivasjon til evne- eller arbeidspykologiske tester?

Ulike vurderingsmetoder og verktøy brukes ofte i rekrutteringsprosesser. Hensikten med dette er ikke bare å kartlegge om kandidaten som har søkt jobb er egnet for rollen som tilbys i bedriften, men like fullt får søkeren verdifull informasjon om sine styrker for å støtte jobbsøkingen. Bruk av tester kan være nyttig, da de kan brukes til å forutsi hvordan egenskapene til den utvalgte personen vil kunne påvirke suksess i den nye jobben.

🙏 Må man alltid oppgi referanser?

Det enkle svaret er ja, da det å sjekke referanser er en viktig del av rekrutteringsprosessen. En referanse er en person som kan gi konkret informasjon om hvordan du som søker har prestert i dine tidligere arbeidsoppgaver. De kan også si noe om hvordan du er som teammedlem eller problemløser. Referansenes tilbakemelding er naturlig nok ikke det eneste man vekter i en ansettelsesprosess, men de hjelper bedriften med å ta den riktige avgjørelsen når de skal velge den kommende medarbeideren.

Les mer: Referanser: Nøkkelen til å sikre din drømmejobb

🤝 Lønnsforhandlinger

I jobbsøkerfasen bør du vurdere om et spesifikt lønnsnivå er avgjørende for deg, eller om du setter større pris på muligheten til å lære og utvikle deg selv. Hvis du ikke er helt sikker på gjeldende lønnsstandarder i bransjen, kan du kontakte personer som allerede jobber i feltet eller bruke lønnsstatistikk og tariffavtaler knyttet til stillingen for å danne deg et bilde av bransjens gjennomsnittslønn. Hvis informasjonen er utilgjengelig, kan du trygt ta kontakt med rekruttereren i starten av prosessen for å forsikre deg om at lønnsnivået og ansvarsområdet for jobben samsvarer med dine forventninger.

I dette blogginnlegget ønsket vi å gå igjennom hvert trinn i jobbsøkingen og gi deg tips til hvordan du kan gjøre jobbsøkingen enklere. Ta gjerne en titt på våre ledige stillinger og bruk tipsene i praksis. Kanskje du finner en ny jobb med bare noen få klikk?

Ikke glem å laste ned jobbsøkerguiden vår!

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge